همانندجویی و روش های همانندی چیست؟

مارس 12, 2021

همانندجویی چیست؟

همانندجویی ابزاری است که از آن برای تشخیص سرقت علمی/ ادبی استفاده می شود. هدف در یک روش همانندجویی، تشخیص تمام قسمت های همانندِ موجود در یک متن مشکوک با توجه به تعدادی متن منبع احتمالی است.

سرقت علمی چیست؟

سرقت علمی

سرقت علمی یا Plagiarism عبارت است از استفادة غیرمجاز یا تقلید نزدیک از ایده ها و نگارش شخصی دیگر و ارائة آن به عنوان کار خود.  همانندجویی ابزاری است که از آن برای تشخیص سرقت علمی استفاده م یشود. هر روش همانندجویی از سه فرایند تشکیل شده است:

  1. بازیابی منبع،
  2. تطبیق متن،
  3. پردازش نهایی.

هدف در فرایند بازیابی منبع، با فرض در اختیار داشتن یک متن علمی مشکوک، بازیابی تمام منابعی است که از متن آنها در نگارش متن مشکوک استفاده شده است؛ به طوری که هزینه های بازیابی کمینه شود. در فرایند تطبیق متن با ورودی یک متن مشکوک و یک متن منبع احتمالی، این متون به واحدهایی (مانند پاراگراف، جمله یا دنباله های چندتایی از لغات و کاراکترها) تقسیم بندی شده و همانندی هر دو واحد مورد بررسی واقع می شود.

هدف این فرایند مشخص نمودن همة قسمتهای متن مشکوک است که با استفاده از متن منبع بازنویسی شده اند. هدف در فرایند پردازش نهایی، با ورودی متن مشکوک انجام بررسی های بیشتر برای ویرایش های نهایی در قسمت هایی است که با متن منبع احتمالی مشابه تشخیص داده شده است.

روش های همانندجویی

روش های زیادی برای همانندجویی ارائه شده، اما از یک طرف، استفاده از رو شهای موجود برای سایر زبا نها به منظور همانندجویی در زبان فارسی مناسب نیست و از طرف دیگر، اغلب روش های ارائه شده برای همانندجویی در زبان فارسی قادر به تشخیص متون بازنویسی شده نیستند.

روشهای همانندجویی تک زبانی را می توان با توجه به ابزارهای مورد استفاده در آن ها به دسته های 1) همانندجویی مبتنی بر کاراکتر، 2) همانندجویی مبتنی بر بردار،3) همانندجویی مبتنی بر گرامر، 4) معنایی، 5) احتمالاتی، 6) ساختاری، و 7) مبتنی بر سبک نگارش تقسیم بندی کرد.

روشهای مبتنی بر سبک نگارش فقط یکتایی نویسنده در یک متن را بررسی کرده و از دقت بالا در تشخیص قسمت های همانند برخوردار نیستند. روش های همانندجویی ساختاری فقط در تشخیص سرقت ایده کاربرد دارند. روش های مبتنی بر کاراکتر، روش های مبتنی بر بردار و روش های گرامری در تشخیص همانندی های حاصل از بازنویسی متون از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند. از میان دسته های بیان شده تنها دسته های شماره 4 و 5 یعنی رو شهای معنایی و احتمالاتی به نحوی مطلوب قادر به تشخیص همانندی های حاصل از بازنویسی متون هستند.  

همانندجویی در سامانه همانندجو

سامانه همانندجو برای تشخیص میزان همانندی (درصد همانندی) از الگوریتم های بیان شده تنها از روش های 1 تا 3 استفاده می کند لذا قادر به تشخیص بازنویسی متن نبوده و در حال حاضر میتوان با تغییر نگارش متن یا همان بازنویسی متن درصد همانندجویی را کاهش داد. اما همین امر هم نیاز به اشراف کامل بر مبحث و موضوع متن دارد تا در نهایت با بازنویسی متن تغییری در محتوا انجام نشود، لذا همکاران ما در تیم همانندجویار در کنار شما هستند تا تجریبات خود را در اختیار شما گذاشته و شما را در کاهش درصد همانندجویی مطابق با استاندارد و میزان درصد همانندجویی دانشگاهتان یاری کنند. برای اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه ثبت سفارش مراجعه کنید.

مزایای همانندجویار در کاهش درصد

 اصلاح و بازنویسی متن جهت کاهش درصد همانندجویی در مجموعه همانندجویار کاملا به صورت تخصصی توسط متخصص در همان رشته انجام می گیرد و علاوه بر کاهش درصد و رفع همانندجویی، متن نهایی به لحاظ محتوایی غنی بوده و قابل ارائه در جلسه دفاع می باشد

مقاله های مرتبط …

بازخورد مشتریان

رضایت و اطمینان خاطر مشتریان اولین اصل در مجموعه همانندجویار می باشد و درصدد تا با تعامل هرچه بیشتر با مشتریان بتواند...

ثبت پایان نامه در همانندجو

ثبت پایان نامه در همانندجو

ثبت پایان نامه در سامانه همانندجو با راه اندازی سامانه همانندجو در کنار سامانه ایرانداک به منظور مقابله با سرقت علمی و...

4 Comments

  1. مهدی مرادی

    بسیار عالی و کامل

    Reply
    • الهه توکلی

      مرسی بابت توضیحات خوب و کاملتون

      Reply
        • سبیکه

          سلام من یه سوال دارم.مگ متن پایان نامه نباید بر اساس مقاله و کتاب باشه؟خوب در هر صورت تکراری میشه؟ینی میشه از زبون خودمون پایان نامه رو بنویسیم؟و اینکه همانندجو منبعش برایی همانندجویی چیه فقط رساله های خود ایرانداک یا مقاله هارو هم چک می کنه که پایان نامه ما از اونا نباشه؟؟

          Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. ثبت پایان نامه در همانندجو | همانندجویار|کاهش درصد همانندجویی پایان نامه - […] همانندجو در کنار سامانه ایرانداک به منظور مقابله با سرقت علمی و کپی کاری در پایان نامه ها و…

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *